ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні відбудеться конференція про Романа Шухевича

|

Наукова конференція – «Роман Шухевич – провідник українського визвольного руху» пройде сьогодні в Актовому залі Львівського національного університету ім. І.Франка, повідомляє Центр досліджень визвольного руху.

Цей захід проводиться в межах святкування 100-річчя від дня народження Головного командира УПА за сприяння Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради, Українського інституту національної пам’яті, Львівського національного університету ім. І. Франка, Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України.

Під час конференції вчені, які займаються проблематикою національно-визвольних, планують обговорити такі теми, як військово-політична діяльність Романа Шухевича у 1943–1944 роках, його участь у спортивних та молодіжних організаціях. Ще одним блоком стане питання про Р. Шухевича як активіста УВО та ОУН і діяльність як керівника воюючої України.

Крім того, учені мають намір обговорювати питання про сподвижників Р. Шухевича та про архівні матеріали, які його стосуються.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *