ОСТАННІ НОВИНИ

ВО «Свобода» проти встановлення копії Кремля у парку імені Шевченка в Харкові

|

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» занепокоєне ініціативою харківської влади збудувати у міському парку ім. Т.Шевченка копію московського Кремля, повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

«Як можна в місці, що освячене іменем людини, яка все життя боролась проти московської царської влади, – будувати символ «царя-батюшки». Українська історія нараховує десятки своїх героїв, яких слід звеличувати, а невідомі спонсори пропонують збудувати символ царської, радянської більшовицької влади в Україні. Схожі дії, можна прирівняти до встановлення прототипу Рейхстагу в Санкт-Петербурзі», – зазначено у повідомленні.

ВО «Свобода» пропонує використати меценатські кошти для наведення порядку в парку імені Т.Шевченка та звести майданчик, що уособлюватиме українські традиції та культурні цінності. «Для кращого знання історії своєї країни дітьми, – слід збудувати не майданчик-пам’ятку катів мільйонів українців, а майданчик, – на якому будуть звеличуватись наші державні герої. Для прикладу козаки, які не один рік захищали українців від московських та монгольських навал», – зазначено у повідомленні.

Голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок пропонує зробити майданчик, стилізований під козацькі часи або з героями творів Шевченка. «Думаю, що дитячий майданчик, у вигляді козацького містечка з чайкою, козаками, гарматами або ж майданчик стилізований під героїв творів Тараса Шевченка було б значно доцільніше побудувати в Україні. Аніж будувати прототип Кремля, в якому не одну сотню років визрівали плани винищення української нації апріорі», – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *