ОСТАННІ НОВИНИ

Громада Годовиці та Басівки вимагає перешкодити захопленню земель

|

Блокувати роботу Годовицько-Басівської сільської ради, Пустомитівської райдержадміністрації та Львівської обласної державної адміністрації погрожують представники ініціативної громади Годовиці та Басівки. Вони вимагають від влади відреагувати на спроби незаконного захоплення земельної ділянки площею 365 гектарів, яка є власністю громади сіл. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова страйкового комітету сіл Володимир Думич.

Крім цього, за словами пана Думича, громада сіл Годовиця та Басівка блокуватиме рух транспорту на кільцевій дорозі до Львова на відрізку «Сокільники – Зимна Вода», а також заблокує залізничні лінії, які проходять уздовж їхніх сіл.

За словами пана Володимира Думича, з вересня 2006 року, коли 365 гектарів землі дослідного господарства «Оброшине» перейшли в комунальну власність громади, сільський голова намагається незаконно передати ці землі ПП «Оліяр». Натомість взамін передачі землі підприємство пропонує вдосконалити інфраструктуру села, загальною вартістю 15 мільйонів гривень. «Ринкова вартість цих земель становить близько 60 мільйонів доларів, вони не придатні для сільськогосподарських робіт, але є привабливими для будівництва. За директором підприємства стоять сили, які в нашому регіоні перебувають при владі», – зазначає пан Думич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *