ОСТАННІ НОВИНИ

Для львівських інвалідів створюватимуть доступне середовище

|

Для людей з особливими потребами у Львові створюватимуть доступне середовище. Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, вчора у Львівській міській раді відбулася нарада щодо виконання Програми створення у Львові універсально доступного середовища для людей з особливими потребами.

Зокрема, на нараді вирішили, що жодного рішення про введення в експлуатацію будинку, непристосованого до потреб інвалідів, виконавчий комітет Львівської міської ради не затверджуватиме.

Під час засідання обговорювали процедуру створення доступних архітектурних об’єктів, доступність міського транспорту для людей з особливими потребами, проектування пандусіву житлових будинках та інших об’єктах, пристосованість інтегрованих шкіл до потреб людей-інвалідів та інше. Також відбулася презентація прикладів архітектурних об’єктів, зданих в експлуатацію, які не є пристосовані до потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Під час наради заступник міського голови Василь Косів звернувся до всіх присутніх з проханням не видавати дозволів на проектування та будівництво, погодження проектних пропозицій щодо об`єктів житлово-громадського призначення уразі недотримання нормативних вимог щодо врахування потреб інвалідів. «Жодного рішення про введення в експлуатацію будинку, непристосованого до потреб інвалідів, виконавчий комітет Львівської міської ради не затверджуватиме», – зазначив Василь Косів.

Участьв обговоренні взяли заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів, директор департаменту гуманітарної політики Олекса Побурко, директор департаменту містобудування Андрій Павлів, начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович, представники департаменту житлового господарства та інфраструктури, директор міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Віра Покотицька та громадські організації, які об`єднують людей з особливими потребами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *