ОСТАННІ НОВИНИ

Галицька райадміністрація скаржиться на пасивність СЕС

|

Санепідслужба Галицького району Львова відмовляється брати участь у рейдах по салонах грального бізнесу, які організовує мерія. Про це під час брифінгу повідомила журналістів голова Галицької райадміністрації Львова Ірина Маруняк.

За її словами, працівники СЕС відмовляються брати участь у таких рейдах, посилаючись на розпорядження головного санітарного лікаря Львова Раїси Потицької. Є розпорядження ї про те, що така участь працівників СЕС не є обов’язковою.

І. Маруняк каже, що це створює проблему, бо в Галицькому районі є 49 салонів, які СЕС відмовляється перевіряти. Крім того, голова Галицької РА звинувачує місцеву санстанцію в тому, що вона не забезпечує санітарного благополуччя в районі та не обстежує належним чином об’єкти торгівлі й побутового обслуговування. За словами пані Маруняк, СЕС виявляє активність лише в перевірках комп’ютерних клубів, але й там видає тільки приписи, після чого не перевіряє, як їх виконують.

Сьогодні на сесії міської ради про роботу санітарно-епідеміологічних служб у Львові доповідатимуть головний державний санітарний лікар Львівської області Р. Павлів та головний санітарний лікар Львова Р. Потицька.

Цього тижня міський голова Андрій Садовий надіслав телеграму головному санітарному лікарю України С. Бережному, у якій проінформував про масові скарги мешканців на незадовільну роботу та санітарний стан ринків, підприємств громадського харчування, а також про скарги на стихійну торгівлю.

„Районні санітарно-епідеміологічні станції міста не співпрацюють з районними адміністраціями в напрямі забезпечення дотримання чинного законодавства суб’єктами підприємницької діяльності у сфері санітарного та епідеміологічного благополуччя населення, відмовляються брати участь у роботі спільних комісій, завданням яких є захист здоров’я мешканців”, – ідеться у телеграмі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *