ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник зустрічався з китайцями

|

23 травня відбулася зустріч голови Львівської облдержадміністрації Петра Олійника з делегацією Банку розвитку Китаю, передає прес-служба ЛОДА.

Петро Олійник коротко ознайомив членів делегації з Львівською областю. Він наголосив на тому, що Львівська область є воротами до Європейського Союзу, адже у неї 280 км. спільного кордону з республікою Польща, а значить і з ЄС.

Як повідомив п. Олійник, в області спостерігається добра динаміка інвестиційної діяльності. Так , за його словами, сума інвестиційних вкладень за 2006 рік вдвічі перебільшує ту, що була в 2005 році. Голова ЛОДА припустив, що цього року можливий ріст інвестицій втричі. Основні проекти, зазначив він, в які планується залучення іноземних інвестицій – це ті, що пов’язані з проведенням у Львові Євро-2012, зокрема, будівництво нового стадіону, реконструкція аеропорту та залізничного вокзалу, будівництво готелів.

Крім цього, планується залучення іноземних інвестицій в побудову концесійних платних доріг, технопарків та розбудову рекреаційної зони.

У свою чергу члени делегації коротко розповіли про діяльність Банку розвитку Китаю та його основні функції. За їх словами, це єдиний банк в Китаї, який має юридичну підтримку уряду. Його головною метою є залучення і вкладення інвестицій у різні країни.

З 2003 року Банк займається міжнародним співробітництвом. На даний момент вже відправлено 40 робочих груп в різні країни світу. Метою діяльності робочих груп є встановлення партнерських стосунків з урядом, банками, представниками малого та середнього бізнесу. Також їх метою є отримання інформації про інвестиційні проекти. Загальний актив Банку складає 292 млрд. доларів.

Сторони домовилися про обмін інформацією та подальшу співпрацю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *