ОСТАННІ НОВИНИ

Медіа-профспілка може включити Садового у список ворогів преси

|

Льв івська незалежна медіа-профспілка виступила із заявою на захист колективу газети “Ратуша” та її головного редактора Миколи Савельєва. Підставою для заяви стала оприлюднена окремими ЗМІ інформація про плани керівництва міста звільнити редактора “Ратуші” на завтрашньому пленарному засіданні сесії Львівської міської ради.

Текст заяви подаємо повністю:

“Міський голова Львова Андрій Садовий вкотре ініціює звільнення головного редактора муніципальної газети “Ратуша” Миколи Савельєва. Рішення про відставку М.Савельєва мають винести на одне з найближчих засідань Львівської міської ради. Це при тому, що вже цього року депутати розглядали діяльність Миколи Савельєва і визнали його роботу задовільною.

Чергова атака міської влади на комунальне видання співпала з підготовкою журналістами “Ратуші” матеріалу про величезні борги газети “Поступ”, чиїм основним акціонером виступав Андрій Садовий.

Львівська незалежна м едіа-профспілка спільно з Незалежною медіа-профспілкою України бере під особистий контроль ситуацію довкола газети “Ратуша”. Депутати міської ради вже дали свою оцінку роботі керівника газети. Подальше винесення питання медіа-профспілка розцінює як втручання в роботу колективу редакції.

У Львівській міській раді працюють депутати, котрі репрезентують “помаранчеві” сили. Лідери БЮТ, “Нашої України”, “Правиці”, ВО “Свобода” декларують відданість принципам демократії, зокрема в частині неухильного сповідування постулатів свободи слова. Ми залишаємо для політиків відкритим запитання: хто з вас проголосує за відставку Миколи Савельєва після того, як ви вже визначилися з оцінкою його роботи?

Нещодавно екс-голова облради Михайло Сендак потрапив у десятку ворогів преси України за 2006 рік, укладену Інститутом масової інформації та Незалежною медіа-профспілкою України. Львівська незалежна медіа-профспілка сподівається, що в подальшому цей сумнівний рейтинг не “прикрасять” прізвища міського голови Львова та лідерів фракцій, котрі “підставляться” під ідеї міського голови і протолерують факти тиску на засоби масової інформації.

Голова ЛНМП Богдан Куфрик”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *