ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада може відмовитися від другої частини позики?

|

Бюджет розвитку Львова катастрофічно не виконується. У зв’язку з цим голова постійної депутатської комісії фінансів та планування бюджету Андрій Стецьків пропонуватиме міській раді відмовитися від другої частини позики і збільшити розмір надходжень від продажу землі та майна до 130 мільйонів гривень.

«Раніше планувалося, що позика буде в розмірі 92 мільйонів гривень. Пропонуватимемо збільшити дохідну частину від продажу землі і майна до 130 мільйонів і не брати другої частини позики», – сказав він сьогодні на прес-конференції.

За словами Андрія Стецьківа, бюджет розвитку Львова не виконується через сповільнений продаж землі і комунального майна. На його думку, у цьому винні управлінці, які недопрацьовують. Зокрема, депутат дивується, чому на земельні торги постійно виносять одні і ті ж земельні ділянки, хоча на них нема попиту. «Управління просто не готує привабливі ділянки для продажу на аукціонах», – стверджує депутат.

Тому Андрій Стецьків вважає, що проблемі невиконання бюджету розвитку Львова потрібно приділити одне з пленарних засідань сесії Львівської міської ради. Ймовірно, що це станеться за два тижні. Саме тоді комісія фінансів пропонуватиме райцям внести зміни до бюджету розвитку.

Комісія також лобіюватиме ухвалу про пріоритетність фінансування статей видатків бюджету розвитку. Як пояснив Андрій Стецьків, це означає, що окремі статті, як менш важливі, може бути не профінансовано. На думку,

А. Стецьківа, це необхідно зробити, щоб запобігти утворенню боргу міської ради перед виконавцями робіт. «Але також можна відмовитися від цілої низки дотацій, передбачених нашим комунальним підприємствам», – додав депутат.

За його ж словами, міська рада, голосуючи за зміни до бюджету, вимагатиме від управлінців детального переліку земельних ділянок, призначених на продаж, та списки будинків для приватизації.

Наразі бюджет розвитку поповнився на 15 мільйонів гривень із 180 запланованих.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *