ОСТАННІ НОВИНИ

Начальник генштабу не задоволений боєздатністю військових частин Львівщини

|

Начальник генштабу, головнокомандувач Збройних сил України Сергій Кириченко не задоволений рівнем боєздатності військових частин, які дислокуються на Львівщині. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції у Львові.

«Якщо я скажу, що я задоволений станом справ у військах, то це буде перебільшенням. Але незадоволення виконанням завдань – нормальни q процес, бо він є основою для розвитку», – сказав Сергій Кириченко.

Він констатував, що результати виконання військових завдань станом на сьогодні могли б b бути вищими. Власне, на це генерали й офіцери генштабу, які для перевірки прибули на Львівщину, звертали увагу місцевих військових командирів. «Ми не порушували питання про притягнення їх до відповідальності, ми шукали шляхи підвищення боєздатності тих частин, які дислокуються на Львівщині», – сказав Сергій Кириченко.

Водночас головнокомандувач Збройних сил України залишився задоволеним від того, що побачив у Львівській області «бажання офіцерів та військовослужбовців виконувати завдання».

Стосовно матеріально-технічного забезпечення військових частин, то він зазначив, що ця проблема була, є, буде. «Проблема фінансового забезпечення сьогодні стримує нас у бажанні бути більш готовими до виконання бойових завдань. Проте цього року ми отримали державного фінансування на 2 мільярди гривень більше, ніж торік. Це збільшення дало змогу підняти відсоток, який ми виділяємо на розвиток озброєння і військової техніки», – резюмував він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *