ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник узяв участь у засіданні українсько-німецького коопераційного форуму

|


Голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник узяв участь у засіданні українсько-німецького коопераційного форуму, яке триває у Львові протягом 20-23 травня. Як повідомляє сайт ЛОДА, форум відбувається за ініціативою організації Міст Східної Європи, Федерального міністерства економіки та технологій Німеччини і Федерального агентства зовнішньої економіки Німеччини.

Вікриваючи засідання форуму, керівник області зазначив, що Німеччина належить до найбільш вагомих ділових партнерів Львівської області. Упродовж останніх років помітна стійка тенденція зростання взаємної торгівлі та інвестицій зі Німеччини, які вкладають у розвиток економіки нашої області.

«За обсягом залучених інвестицій Львівська область входить до десятки найпотужніших регіонів України. Серед західних областей України Львівщина традиційно займає перше місце. Кожне 10-те українське підприємство з іноземними інвестиціями працює в нашій області. За їх кількістю, а в регіоні створено 1171 підприємств, ми поступаємось лише Києву», – повідомив усім присутнім голова ЛОДА. За його словами, обсяг іноземних інвестицій, укладених в економіку області, становить 525,3 млн. дол. США. Із них 31,5 млн. дол. США внесено протягом першого кварталу 2006 року. Найактивнішими партнерами Львівщини у сфері іноземного інвестування є інвестори з Польщі, Німеччини, Угорщини, Данії, Великобританії, Швейцарії. Щодо пріоритетних для іноземного інвестування галузей, то це, в першу чергу, машинобудування, харчова та легка промисловість, фінансова сфера, деревообробна галузь.

Одним з пріоритетних напрямків роботи з інвесторами в області є створення промислових парків. На рівні Кабінету Міністрів України схвалено концепцію створення індустріальних (промислових) парків. Відповідно до розпорядження Кабміну Львіщина визнана однією з перших для започаткування реалізації пілотних проектів створення індустріальних парків. «Ми розпочали реалізацію промислового парку «Черляни» у Городоцькому районі. Проведені переговори з потенційними інвесторами, які претендують на головного оператора цього парку», — наголосив Олійник. За його словами, наразі ведеться робота по створенню ще двох промислових парків: ”Павлів” в Радехівському районі і „Запитів” у Кам’янка-Бузькому районі.

Важливими інвестиційними пріоритетами для області є розбудова міжнародних транспортних переходів та реалізація, пов’язаних з цим, інвестиційних проектів. В їх числі — Реконструкція аеропорту «Львів». Львівщина зацікавлена у залученні інвестиційних ресурсів, як українських так і закордонних, для реалізації проекту будівництва великого міжнародного аеропорту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *