ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівському аеропорті хочуть збудувати новий термінал

|

До проведення у Львові чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 у Львівському аеропорті хочуть збудувати новий термінал. Принаймні на необхідності спорудження такого терміналу під час сьогоднішньої прес-конференції наголосив головний архітектор Львова Юрій Криворучко.

За його словами, львівський аеропорт виконує близько 160 тисяч перевезень пасажирів щорічно. Проте, за даними однієї з консалтингових австрійських фірм, яка виконує проектування аеропортів, львівський аеропорт міг би збільшити свою пропускну здатність (при існуючих ресурсах) у десять разів. Тоді вона становила б один мільйон 700 тисяч пасажирів в рік. Відповідно, для такої кількості пасажирів нинішній вокзал, який є пам’яткою архітектури, замалий. «Потрібно збудувати новий термінал, збоку біля вокзалу. Місце є, територіальні ресурси теж є, і це можливо зробити», – наголосив Юрій Криворучко. Що ж до варіанту будівництва нового вокзалу, то він значно дорожчий за спорудження терміналу.

На думку головного архітектора Львова, якщо за п’ять років місто не відвоює повітряний простір, то всі перевезення здійснюватимуть румунські, словацькі та польські аеропорти. Відповідно, Львів залишиться без повітряних воріт.

Наразі ж є вимога, щоб за рік до Чемпіонату реконструкція львівського аеропорту була завершена.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *