ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція повертає автомобілі з підробленими номерами вузлів та агрегатів

|

Прокуратура Львівської області внесла подання начальнику ГУ МВС України у Львівській області з вимогою вжити невідкладних заходів для усунення виявлених порушень у царині експлуатації транспортних заходів. Як повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, це подання скеровано внаслідок перевірок у правоохоронних органах.

Рік тому прокуратура області уже вносила відповідне подання на ім’ я керівництва УМВС України у Львівській області щодо негативної практики, за якої органи внутрішніх справ, виявивши транспортний засіб з підробленим, знищеним номером кузова чи двигуна, повертали власнику без вирішення питання про законність перебування на обліку в органах РЕВ.

Однак, як засвідчили результати повторних перевірок, питання про скасування реєстрації затриманих транспортних засобів не вирішувалось. За даними усіх реєстраційно-екзаменаційних відділень Державтоінспекції у Львівській області, впродовж 2006 року для скасування реєстрації надійшло лише 34 матеріали перевірок про встановлені правоохоронцями факти знищення, підроблення ідентифікаційних номерів вузлів та агрегатів транспортних засобів, хоча за інформацією УДАІ при ГУ МВС України у Львівській області на території області впродовж згаданого періоду виявлено 381 випадок використання таких автомобілів. Крім того, спеціалісти Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області впродовж минулого року за результатами дослідження встановили 267 транспортних засобів з підробленими, або знищеними номерами агрегатів, вузлів. При цьому за усіма фактами, висновки спеціалістів скеровувались до територіальних органів внутрішніх справ для проведення перевірки.

Встановлено, що за 2006 рік лише у 28 випадках було анульовано реєстрацію транспортних засобів з наведених вище підстав, а у 202 випадках, за якими підтверджено факт підроблення, або знищення номерів вузлів, агрегатів, такі транспортні засоби за рішеннями органів дізнання без вирішення у встановленому законом порядку питання щодо скасування реєстрації повернуто власникам.

Загалом такі умови створюють можливість незаконної експлуатації транспортних засобів із знищеними, або підробленими номерами агрегатів, що категорично заборонено законом. А також сприяють безперешкодно використовувати крадені автомобілі, що зі свою боку негативно впливає на боротьбу з незаконним заволодінням транспортних засобів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *