ОСТАННІ НОВИНИ

У міськраді фальсифікують ухвали?

|

У Львівській міській раді фальсифікують ухвали, вважає голова ЛОО Іван Денькович. Доказом того, за його словами, є ухвала ЛМР щодо створення тимчасової комісії для визначення переліку пам’ятників комуністичного режиму. З приводу цього, як зазначив він сьогодні під час прес-конференції, БЮТ звертатиметься до прокуратури, аби встановити законність цієї ухвали та з’ясувати, чи є ще фальсифіковані документи в мерії.

10 травня під час сесії міськради депутати міськради підтримали заяву фракції «Свобода», яка стосувалася демонтажу пам’ятників комуністичного режиму, однак аж ніяк не ухвалу, розповів пан Денькович. Однак невдовзі з’ясувалося, що міський голова Андрій Садовий підписав ухвалу №845, за яку нібито голосували обранці.

У цій ухвалі йдеться про створення тимчасової комісії для визначення переліку пам’ятників, пам’ятних знаків та символів, що є у Львові, та про те, що «постійна комісія архітектури, містобудування та охорони історичного середовища спільно з управлінням архітектури департаменту містобудування мають розробити містобудівні критерії встановлення пам’ятних знаків, пам’ятників, відповідність їх історичному середовищу та належного утримання».

Таким чином, переконаний Іван Денькович, «Свобода» хоче просто «попіаритися на людських кістках». «Ініціювала це «Свобода», а зробити хочуть руками БЮТу», – зазначив він, додавши, що в момент протистояння сходу і заходу України це питання взагалі не варто порушувати. Тим паче, що, за словами бютівця, у Львові є лише символи на Монументі слави та на Паргорбі слави, де поховані люди.

Якщо ж усе-таки з’ясується, що ухвалу сфальсифіковано, відповідатимуть секретаріат міськради, секретар та сам міський голова Львова Андрій Садовий, підпис якого стоїть на документі, резюмував Іван Денькович.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *