ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вчаться протидіяти рейдерським атакам

|

Сьогодні у Львові відкрили Міжнародну конференцію «Антирейдер – Львів 2007». Представники влади та бізнесу намагаються домовитися про взаємодію державних, громадських та комерційних структур у боротьбі проти рейдерських атак.

Член Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку України Володимир Петренко розповів присутнім, що одним з найпоширеніших механізмів, які використовують рейдери, є підкуп чиновників та судів. «Вони також, зазвичай, мають куплені силові структури, які стають активними учасниками кримінальних захоплень підприємств», – заявив Володимир Петренко.

Такої думки дотримується і генеральний директор ВАТ «Консалтингова компанія «Сідкон» Юрій Когут. Він запевняє, що рейдерство в нашій країні координується владою. На його ж думку, найбільше таких атак потрібно остерігатися підприємствам, які є інвестиційно привабливими, володіють земельними ділянками та майновим комплексом. «Це підприємства, які розвиваються, це малий та середній бізнес», – стверджує Юрій Когут.

Натомість перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Валерій П’ятак вважає, що основною причиною, яка сприяє рейдерським атакам, є українське законодавство. «Львівщина також має негативний досвід щодо цього. Річ у тім, що на стороні захоплювачів працюють професіонали, які користуються законодавчим маразмом. З боку постраждалого підприємства дуже важко знайти в ньому логіку», – упевнений чиновник.

А голова правління ВАТ «Агрофірмам «Провесінь» Іван Півень заявив, що рейдерством активно займаються і народні обранці. «Більшість депутатів, які займаються рейдерством, – від БЮТ, саме вони очолюють ту основну групу, яка є в Україні», – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *