ОСТАННІ НОВИНИ

Малозабезпечених дітей піднімуть у небо

|

Акція «Доторкнись до неба» для дітей із малозабезпечених сімей Львова, під час якої близько 100 дітей підніматимуть у небо на повітряній кулі бельгійської принцеси Астрід, відбудеться в неділю у парку ім. Богдана Хмельницького в межах святкування Дня Європи. Організовують акцію посольство Бельгії в Україні спільно з Львівською міською радою, повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник управління сім’ї, молоді та спорту міськради Юрій Наконечний.

Усі польоти будуть фіксованими, тобто у вільне «плавання» небом куля відправитися не зможе. Кошик вміщуватиме 4 особи: трьох дітей, віком 7-10 років, та одного спеціаліста з повітроплавання відповідального за підйом і опускання кулі. Один фіксований політ триватиме близько п ’ яти хвилин, куля підніматиметься на висоту 10 метрів. Щоправда, якщо падатиме дощ, захід не буде проведено, оскільки це небезпечно.

Першими в небо піднімуться міський голова Львова та посол Бельгії, які відкриватимуть захід.

Під час запуску кулі поблизу майданчика для інших дітей буде організовано конкурс дитячого малюнка на асфальті, а також святковий концерт за участю дитячих колективів та виконавців Львова. Концерт розпочнеться виступом танцювального колективу «Горицвіт» під керівництвом Зенона Колобича.

Технічне забезпечення проекту здійснюватиме Бельгійський клуб повітроплавання спільно із клубом повітроплавання Києва. Що ж стосується міської ради, то в межах святкування Дня Європи вона профінансує лише солодощі для дітей та фарби для малюнків на асфальті. За словами Юрія Наконечного, остаточний кошторис витрат ще не складено, але ці витрати не перевищать двох тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *