ОСТАННІ НОВИНИ

Низка партій та громадських організацій вимагають від влади дати оцінку діям міської ради

|

Представники п’яти політичних партій та понад 20 громадських організацій оприлюднили звернення до влади Львівщини. У зверненні вони неухильно вимагають виконувати законодавство щодо увічнення перемоги у Великій вітчизняній війні та публічно засудити акти «націонал-вандалізму», що були скоєні на Львівщині.

Це звернення підписали керівники обласних осередків Партії регіонів, КПУ, СПУ, ПСПУ та партії «Руський блок», а також представники низки громадських організацій, які об’єднують ветеранів війни, колишніх офіцерів радянської армії та організації лівого спрямування.

Також автори звернення вимагають від влади дати публічну оцінку діям депутатів міської ради, які «прийняли ухвалу «Про створення тимчасової контрольної комісії для визначення переліку пам’ятників та символів, які необхідно демонтувати у Львові».

Крім того підписанти вимагають, аби надалі рішення органів місцевого самоврядування, які зачіпають інтереси багатьох національних груп, приймалися лише з урахуванням думки представників громадських організацій чи політичних партій, які репрезентують ці групи.

Як зазначив лідер Руського блоку Олександр Свістунов, якщо не враховувати думку представників цих груп, то це може викликати протистояння у місті. Як це сталося у випадку з рішенням від 10 травня, що його ініціювала ВО «Свобода». На його думку, саме ця ініціатива правої партії дала поштовх до нищення меморіалу радянських військових на Пагорбі Слави.

Він також назвав ВО «Свобода» партією фашистського штибу, зважаючи на те, що раніше вона називалася СНПУ.

Натомість лідер обкому КПУ О.Калинюк вважає, що місцева влада потакає свободівцям. Відтак вважає, що чільні чиновники мають висловити свою позицію щодо цих подій. Представник ПСПУ Олександр Покровський заявив, що влада має вжити заходів для захисту пам’ятників радянським солдатам. Якщо ж влада цього не зробить, тоді представники присутніх політичних та громадських організацій мають зробити це самі.

Представники організацій, що підписали звернення, обрали групу осіб, які мають передати це звернення керівникам міста і області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *