ОСТАННІ НОВИНИ

Калинюк ініціюватиме перед ВРУ питання про розпуск Львівської міськради

|

Перший секретар Львівського обкому КПУ Олександр Калинюк заявив, що ініціюватиме питання про розпуск Львівської міської ради за порушення чинного законодавства. За його словами, існує стаття в Конституції, згідно з якою Верховна Рада може прийняти рішення про розпуск місцевої ради, якщо та допускає порушення чинного законодавства.

«А Львівська міська рада порушує закон, і це видно хоча б з останніх ухвал. Зокрема, щодо демонтажу пам’ятників»,– сказав він. Ще одним фактом порушення законів, на думку О.Калинюка, є те, що міська рада ігнорує передбачене законом вшанування перемоги у Великій вітчизняній війні. Зокрема, не вивішувала державні прапори на 9 травня, день визволення Львова та день визволення України.

За його словами, небавом представники низки політичних партій і громадських організацій передадуть керівництву області і міста звернення з протестом проти дій міської ради щодо створення комісії для визначення пам’ятників і символів тоталітарного режиму. «Якщо це звернення залишиться без уваги, то ми звернемося до Верховної Ради», – сказав він.

Відтак ВРУ має створити спеціальну комісію, і якщо та знайде підтвердження фактам, то міську раду розпустять.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *