ОСТАННІ НОВИНИ

До «Євро-2012» у Львові збудують мережу магістральних доріг

|

Розв’язати транспортну проблему міста до чемпіонату Європи з футболу у Львівській міській раді планують через будівництво мережі магістральних кільцевих доріг. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив головний інженер управління архітектури ЛМР Олег Гримак.

Насамперед зусилля мерії буде скеровано на забезпечення нормального сполучення між залізничним вокзалом, аеропортом та новим стадіоном, який має постати в районі іподрому. «Саме в цих районах передбачають найбільший потік туристів», – пояснив Олег Гримак.

За його словами, за п’ять років мерія хоче здійснити доволі грандіозні плани. За цей час мають збудувати транспортну розв’язку «Наукова- Хуторівка-Стрийська», реконструювати вулицю Городоцьку, збудувати транспортну розв’язку «Городоцька-Сяйво» і продовжити вулицю Луганську.

«Луганську прокладено лише від вулиці Червоної Калини до вулиці Стрийської. Тому її продовжуватимуть далі повз залізничну колію, а це передбачатиме знесення низки житлових будинків, зокрема й багатоповерхівок», – розповів Олег Гримак.

Як повідомив головний інженер управління архітектури, будівництво всіх цих доріг буде дорогим проектом, позаяк один кілометр магістральної вулиці коштує приблизно 10 мільйонів гривень.

За підрахунками фахівців, сьогодні на вулицях Львова курсує приблизно 120 тисяч автомобілів. Щоороку кількість транспорту зростає на 7-8%. Оскільки наявна мережа доріг не може забезпечити нормального пропуску транспорту, то чиновники прогнозують, що за 3-5 років львів’яни добиратимуться на роботу пішки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *