ОСТАННІ НОВИНИ

Масові лікувальні сеанси з використанням гіпнозу заборонили

|

Верховна Рада заборонила проведення розрахованих на масову аудиторію лікувальних сеансів або інших аналогічних заходів з використанням гіпнозу та їх реклами. За прийняття Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення застосування методів профілактики, діагностики, лікування, реабілітації та лікарських засобів і заняття народною медициною (цілительством)» проголосували 244 народних депутатів, повідомляє кореспондент «proUA».

Згідно із законом, «Порушення встановлених законодавством вимог щодо заняття народною медициною (цілительством) тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до сто п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян». Право на заняття народною медициною (цілительством) мають особи, які отримали спеціальний дозвіл на заняття народною медициною (цілительством), виданий Міністерством охорони здоров’я України або уповноваженим ним органом.

Законом забороняється реклама нових методів профілактики, діагностики, реабілітації та лікарських засобів, які знаходяться на розгляді в установленому порядку, але не допущені до застосування.

Реклама послуг народної медицини (цілительства) та осіб, які їх надають, дозволяється лише за наявності відповідного спеціального дозволу на заняття народною медициною (цілительством), виданого Міністерством охорони здоров’я України або уповноваженого ним органом, і повинна містити номер, дату видачі зазначеного дозволу та назву органу, який його видав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *