ОСТАННІ НОВИНИ

Їздити у львівських трамваях і тролейбусах стане дорожче

|

Незабаром вартість проїзду у трамваях і тролейбусах збільшиться і становитиме 70 копійок.

«Ми подали у Львівську міську раду розрахунки щодо підвищення вартості проїзду у трамваях та тролейбусах. За нашою пропозицією, ціна проїзду повинна становити не менше як 70 копійок, для студентів – 35 копійок», – про це сьогодні у коментарі ЗІКу повідомив директор ЛКП «Львівелектротранс» Олег Білокурий.

За його словами, останній раз вартість проїзду у трамваях та тролейбусах підвищувалася до 50 копійок 2 січня 2003 року. «Відтоді все подорожчало: електроенергія, паливо. Інша річ, що ми є комунальним підприємством і права самостійно підвищувати ціну не маємо. Тому ми будемо просити міську владу, аби винесли це питання на виконком. Власне, за їх рішенням можна буде підвищити тариф. Отож, ми просимо, аби вартість проїзду підвищили з 50 копійок до 70 копійок. Адже інакше ми не зведемо кінці з кінцями», –підкреслив пан Білокурий.

Як розповів директор ЛКП «Львівелектротранс», підприємство працює в нерівних умовах порівняно з маршрутними таксі. «Порівняно з маршрутними таксі ми працюємо у нерівних умовах: ми возимо і пенсіонерів, і пільговиків, і студентів. Тому виходить так, що маршрутка під’їхала, усіх пасажирів із грішми «загребла», а пенсіонерів та пільговиків залишила нам. Ще у 2004-2005 роках нам було дещо простіше, оскільки тоді маршрутки були маленькі та куценькі, а тому частина їхніх платоспроможних пасажирів йшла до нас. Натомість зараз з’явилися нові просторі маршрутки, які швидко довозять», – зауважив він.

Рішення щодо підвищення вартості проїзду у комунальному транспорті з’явиться найближчим часом. Однак у червні проїхати трамваєм ще можна буде за 50 копійок. «Річ у тому, що 1 липня 2007 року зростає вартість електроенергії», – сказав Олег Білокурий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *