ОСТАННІ НОВИНИ

Робоча група працюватиме ще кілька днів

|

Робоча група з врегулювання політичної кризи продовжить свою роботу. Про це після зустрічі Прем’єр-міністра Віктора Януковича та Президента Віктора Ющенка заявили Секретар РНБО Іван Плющ і Перший віце-прем’єр Микола Азаров, які також були присутні на зустрічі, передає кореспондент «proUA».

«Прем’єр-мініст Віктор Янукович і Президент Віктор Ющенко звернулися із пропозицією продовжити роботу робочої групи, щоб завершити максимально все можливе. На один, два дні продовжити роботу», – повідомив Плющ.

За його словами, із приємних моментів зустрічі було те, що було одноголосне розуміння між сторонами. Також він повідомив, що за час роботи робочої групи залишилися такі позиції, які ніяк не можна буде вирішити й погодити без зміни законодавства й Конституції.

Дата виборів, повідомив Плющ, буде названа після остаточних домовленостей. «Сподіватимемося, що за ці два дні щось максимально зміниться й внесуть пропозиції щодо вдосконалення законодавства й тоді можна буде назвати дату», – сказав він. Однак, зазначив Плющ, «я не можу вплинути на Грушевського, 5 (Верховна Рада – «proUA»), щоб узаконити її (дату виборів – «proUA»)».

У свою чергу, Микола Азаров повідомив, що прем’єр і Президент «детально вникли в суть тих змін, які пропонується внести в законодавство. Він також повідомив, що робоча група докладно поінформувала прем’єра і Президента про той компроміс, що був знайдений.

Азаров уважає, що вирішити проблему дострокових виборів можна тільки шляхом внесення змін у законодавство. Це, за його словами, «найскладніший момент, що вимагає терпіння й часу». За його словами, треба знайти оптимальне рішення, яке влаштовувало б обидві сторони.

Також Азаров повідомив, що робоча група продовжить роботу в тому ж складі. При цьому він додав, що «склад робочої групи ні в кого сумнівів не викликає».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *