ОСТАННІ НОВИНИ

Ніхто й ніколи з львівських нардепів не лобіював інтересів регіону

|

Жоден з депутатів, делегованих від Львівщини у Верховну Раду України, не лобіював інтересів громади регіону. Запевнив сьогодні під час засідання круглого столу на тему «Львівщина: рік після виборів» депутат Львівської обласної ради Олег Мандюк. «Ніхто з делегованих політиків в ВРУ не лобіював інтереси львівської громади, лише політикуму», – зазначив він.

Незадовго після виборів стало відомо, що у ВРУ можуть створити групу «Львів», яка б представляла інтереси області, що практикувалось у раді четвертого скликання. Однак, на думку експертів львівського представництва ГМ «Опора», які брали участь у проведенні моніторингу політичної ситуації, ворожість між політичними партіями, опозиційність НУ та БЮТу до партії Регіонів не дозволила втілити цей проект у життя, і тому львівський регіон не має своїх офіційний лобістів.

Згідно з даними моніторингу «Рік після виборів» автори звіту назвали лише чотирьох львівських нардепів, які б могли впливати на політику в області: Тарас Чорновіл, Василь Куйбіда, Тарас Стецьків та Андрій Шкіль. Щоправда, з такою думкою не зовсім погодився депутат облради Олег Немчінов. Зокрема, на його думку, пан Чорновіл не зробив нічого корисного для регіону. Натомість регіонал Олексій Радзієвський зміг для Дрогобича «вибити» 22 млн. грн., а колишній міський голова Винник Сергій Уваров піднімає завод, який вже занепадав.

Проект «Україна: рік після виборів» реалізовують КВУ, ГМ «Опора» та Лабораторія законодавчих ініціатив у десяти областях: Волинській, Вінницькій, Черкаській, Сумській, Львівській, Донецькій, Чернігівській, Харківській та Херсонській. Експерти працюють у чотирьох напрямках: влада і політика, громадянське суспільство, незалежні ЗМІ та бізнес-клімат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *