ОСТАННІ НОВИНИ

Перевірок ЗМІ на час виборчої кампанії не буде

|

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення створила робочу групу для здійснення контролю за дотриманням виборчого законодавства телерадіоорганізаціями України та взаємодії з Центральною виборчою комісією під час позачергових виборів 2007 року.

Відповідне рішення було ухвалене 15 травня на засіданні Нацради, – повідомили « proUA » у прес-службі Національної ради.

Очолив робочу групу голова Нацради Віталій Шевченко.

Окремим рішенням також ухвалено під час виборчої кампанії припинити в телерадіоорганізаціях позапланові перевірки, що не стосуються виборчого процесу, та звернутися до державних органів, уповноважених проводити перевірки ЗМІ, з проханням утриматися від проведення перевірок телерадіоорганізацій під час виборчої кампанії.

Нацрада також ініціюватиме спільно з Центральною виборчою комісією (за згодою) створення Незалежної експертної ради з питань діяльності мас-медіа під час виборів. Експертна рада надаватиме фахові висновки щодо агітаційних виборчих матеріалів та щодо спірних ситуацій, які можуть виникнути в стосунках між суб’єктами виборчого процесу. Пропозиції щодо персонального складу ради Нацрада має внести до 22 травня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *