ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська інтелігенція обурена повсякденними провокаціями

|

Політичні сили, які вже перестають займатися політикою, перетворюють щоденні провокації на норму життя, вважають представники львівської інтелігенції. Прикладом тому є встановлення наметів на площі перед пам’ятником Шевченку та постійні скарги на «заляпування» Російського культурного центру.

Саме тому представники інтелігенції вирішили сьогодні зібратись у Італійському дворику аби провести семінар-обговорення на тему “Політична провокація як інструмент дестабілізації Львівщини. Хто замовник, кому вигідно, як реагувати?”.

«Ця недолуга акція, яку провели у Львові – не випадкова. Це один з елементів у системі, яку вже багато років формують політичні сили», – зазначив в ході обговорення редактор часопису “Ї” Тарас Возняк. На його думку, Україна вже протягом двох останніх років перебуває у стані внутрішнього конфлікту.

Першопричиною такого явища як провокації стали, на думку пана Возняка, опущені планки політичної моральності та етичності самих політиків. Великої помилки припускаються і владні органи, які не займають жодної з позицій або просто не реагують на те, що відбувається, вважає керівник Громадського форуму Львова Олег Мацех. «Там, де влада бачить, що не сподобається тій чи іншій стороні, вона взагалі нічого не робить», – зазначив він.

Постійні повідомлення про «заляпування» стін Російського культурного центру – теж провокація, вважають представники інтелігенції і припускають, що «за дверима того ж таки центру стоїть відро фарби, якою малюють стіни та молоток, яким розбивають фігуру Пушкіна».

Такими провокаціями, на їх думку, хтось намагається розбити електоральну об ’ єднану Галичину, яка сповідує єдині цінності. Та розцінюють це як спробу внести нестабільність у регіоні.

«Україна рухається в небезпечному напрямку», – резюмував Тарас Возняк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *