ОСТАННІ НОВИНИ

Апеляційний суд визнав, що ІК «Вихор» законно придбав акції «Провесні»

|

Інвестиційний консорціум «Вихор» скерував листи до голови Львівської ОДА Петра Олійника, членів обласної робочої групи з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств Львівської області Івана Стефанишина, Тараса Федака та Зінона Котика. У цих листах докладно викладено історію купівлі консорціуму акції ВАТ «Провесінь», а також викладено факти, котрі свідчать про ознаки рейдерської атаки на агрофірму, наявні у діях саме голови правління «Провесні» Івана Півня, повідомляє прес-служба ІК «Вихор».

ІК «Вихор» заявляє, що готовий до участі у роботі відповідної робочої групи для вироблення плану подолання акціонерного конфлікту на «Провесні», а також надасть для цього всі необхідні матеріали.

ІК «Вихор» зазначає, що під час прес-конференції 11 травня цього року було озвучено інформацію, де йшлося про висновки обласної робочої групи з протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств Львівської області. До цієї інформації ІК «Вихор» має суттєве доповнення. На прес-конференції йшлося про те, що Прокуратура Львівської області має взяти під контроль оскарження в Апеляційному суді рішення Галицького районного суду від 26.12.06 року про скасування постанови про порушення кримінальної справи.

ІК «Вихор» звертає увагу на наступне. Ще 13 березня 2007 року Колегія суддів Судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Львівської області розглянула у відкритому судовому засіданні кримінальну справу за апеляцією прокурора Клюнка Ю.Є. на постанову судді Галицького районного суду м. Львова від 26 грудня 2006 року. Колегія суддів ухвалила згадану постанову залишити без змін, а апеляцію прокурора – без задоволення. Тобто, рішення суду першої інстанції – згідно із яким немає законного приводу для порушення кримінальної справи про купівлю акцій «Провесні» інвестиційним консорціумом «Вихор» – є законним і чинним.

11 травня під час прес-конференції у Львові співголова обласної робочої групи з протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств Львівської області Зінон Котик озвучив інформацію про те, що поглинання ВАТ “Агрофірми “Провесінь” має ознаки протиправного, з використанням судових рішень, якими блокується робота підприємства.

Водночас другий співголова робочої групи Іван Стефанишин, зазначив, що «якщо говорити конкретніше, то фактично рішення по агрофірмі «Провесінь» ще немає. Проблема у тому, що є судові рішення про заборону видавати будь-які документи з системного реєстру. Відтак, неможливо провести збори акціонерів для прийняття того чи іншого рішення».

Комісія, очолювана М.Азаровим, дала низку доручень щодо розв’язання ситуації з агрофірмою “Провесінь”. Зокрема, міністерству юстиції та Вищій раді судів України – ініціювати процедуру притягнення судів до відповідальності, в разі встановлення їх неправомірних дій. (Є зауваження по Франківському суду м. Львова та Личаківському районному суду м. Львова – і це відображено у рішенні міжвідомчої комісії).

Генпрокуратурі доручено взяти під контроль оскарження Прокуратурою Львівської області в Апеляційному суді рішення Галицького районного суду від 26.12.06 року про скасування постанови про порушення кримінальної справи. “Прокуратура порушувала кримінальну справу за фактом фальсифікації документів про рейдерську атаку. Однак судом порушення цієї кримінальної справи було скасовано. Як вважає комісія, безпідставно. Тому сьогодні прокуратура Львівської області оскаржує цю постанову і ми чекаємо на рішення суду”, – заявив Зінон Котик.

Голови обласної робочої групи акцентували увагу на тому, що незалежно від того, хто і яким чином прикриває свою діяльність в процесі рейдерства, він все одно понесе відповідальність. “Ці питання взято під строгий контроль аж до порушення кримінальних справ проти осіб, які фальсифікують документацію, і проти тих чиновників, які такій фальсифікації сприяють”, – зазначив І.Стефанишин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *