ОСТАННІ НОВИНИ

До нового року Львів хоче перевести на біопаливо перші котли

|

До нового року Львів може перевести на біопаливо перші два котли. Як повідомив сьогодні на прес-конференції радник міського голови з питань енергозбереження міста та комунальної теплоенергетики Сергій Бабак, це станеться, якщо міська влада проаналізує ринок біопалива на території Львівської області.

«Нам треба проаналізувати ринок, щоб бути впевненими в достатній кількості біопалива на території області. Це все економічні розрахунки, над якими ми і працюємо», – сказав він.

Сергій Бабак повідомив, що перевести на біопаливо можна два котли на ТЕЦ-2, де треба тільки доробити систему паливоподачі. «А це мінімальні затрати», – зазначив С. Бабак.

За його словами, на початку вартість біопалива буде такою ж, як і вартість газу, однак вигідність переходу на цей вид палива в тому, що вона не так стрімко дорожчає, як газ. «За попередніми підрахунками біопаливо коштуватиме на початку, як і газ. Але перспектива подорожчання газу є дуже стрімкою, а біопаливо не дорожчає так швидко. Тим паче, що ми передбачатимемо диверсифікацію біопалива – можливість одночасного спалювання деревини, ріпаку і соломи», – зазначив радник міського голови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *