ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія шукає оригінальну ідею розбудови Сихова

|

Львівська міська рада цього тижня має намір оголосити міжнародний конкурс на архітектурно-містобудівну концепцію громадського центру житлового району «Сихів». Головний архітектор Львова Юрій Криворучко пророкує участь у конкурсі відомих архітекторів з України та з-за кордону.

Як повідомив сьогодні на прес-конференції Юрій Криворчко, конкурс найімовірніше буде оголошено вже цього тижня, і триватиме він п’ять місяців. За цей час зацікавлені архітектори мають 30 днів для того, щоб зголоситися на участь та три місяці на розробку оригінальної ідеї.

Переможцю за старання обіцяють 15 тисяч доларів. Тому, хто займе друге місце, дадуть премію у розмірі 10 тисяч доларів, а за третє місце 5 тисяч. Головний архітектор Львова каже, що крім головної премії, будуть ще дві заохочувальні: по дві тисячі доларів.

При цьому Юрій Криворучко зазначає, що з міського бюджету на оплату премій конкурсантам не буде потрачено ні копійки. «Ми сподіваємося, що наші солідні інвестори, які зацікавлені в будівництві на Сихові, дотримають свого слова і заплатять. Це компанії «Інтермаркет», «ВАМ» та «Росан», – зазначив Юрій Криворучко.

Стосовно критеріїв, за яким обиратиметься найкраща концепція, то, за словами Ю.Криворучка, передовсім звертатиметься увага на красу та оригінальність ідеї. Також, до уваги братимуть архітектурну виразність, вирішення проблем транспортної комунікації та потреб сихівчан.

Згідно з умовами конкурсу, громадський центр повинен передбачати будівництво закладів адміністративно-ділового комплексу, будинок побуту, готелів, консультативно-діагностичного центру, амбулаторій, багатопрофільної поліклініки та пологового будинку.

У культурно-просвітницькій зоні комплексу можуть розташовуватись концертний зал, навчальний християнський молодіжний центр, бібліотека, виставкові зали, будинки дитячої та народної творчості, а також клуби для людей похилого віку, закриті і відкриті ігрові атракціони, басейни, комплекси спортивних майданчиків.

Планується, що, згідно з новою концепцією на Сихові, буде забудовано 35 гектарів вільної землі, а також розвинено існуючі центри торгівлі. Юрій Криворучко стверджує, що сучасний громадський центр житлового району “Сихів” можна збудувати за 3-4 роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *