ОСТАННІ НОВИНИ

На Пагорбі слави невідомі потрощили бронзову гірлянду

|

В ніч з 12 на 13 травня у Львові на Пагорбі Слави невідомі зробили спробу демонтувати бронзову гірлянду, встановлену на Алеї Героїв військового меморіалу, повідомив перший секретар Львівського обласного комітету КПУ Олександр Калинюк.

За його словами, він прибув на меморіал у неділю, для інтерв’ю з представниками російського телеканалу “Раша тудей”, з приводу ситуації, яка склалася на Львівщині з намірами окремих політичних сил демонтувати пам’ятники радянським воїнам.

«Коли ми прибули на територію Пагорба слави, то побачили, що бронзова гірлянда, встановлена на Алеї героїв, потрощена. Вандали буквально розтрощили і скинули на землю два триметрові кінці бронзової гірлянди саме на місці поховань 20 героїв та двічі Героїв Радянського Союзу”, – розповів Олександр Калинюк.

За словами головного комуніста Львівщини, на території Пагорба Слави захоронено понад 300 солдат та офіцерів, які загинули під час визвольних боїв за Львів.

Олександр Калинюк повідомив, що з приводу скоєного акту вандалізму буде скеровано відповідну заяву на ім’я Президента України Віктора Ющенка, а в четвер, 17 травня, в приміщенні Російського культурного центру відбудеться засідання за участі представників ЗМІ, передає Zaxid.net.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *