ОСТАННІ НОВИНИ

Пам’ятник жертвам депортацій постане до кінця року

|

Пам’ятник жертвам депортацій українців у ХХ столітті постане у Львові до кінця року і зводитимуть його за кошти восьми областей Західної України. Таке рішення прийняли сьогодні під час наради представники обласних адміністрацій та рад вісьмох областей Західної України.

Заступник голови Львівської ОДА Тарас Батенко запропонував оголошувати конкурс не на загальноукраїнському рівні, бо це займе дуже багато часу в проходженні процедури, а на обласному. «Управління культури оголосить регіональний конкурс, а до членів конкурсної комісії увійдуть представники всіх областей», – сказав він.

Також під час наради йшлося про фінансування цього монумента. Як зазначив голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник, річ не в грошах, бо Львівська область могла б цей монумент профінансувати сама, а в тому, щоб засвідчити консолідовану позицію регіону до цієї проблеми. Очікують, що кожна з областей надасть приблизно по 90 тисяч гривень на спорудження монумента. Натомість на пам’ятнику буде викарбовано, що його спорудили за кошти цих областей.

Депутат облради від БЮТ Остап Козак запропонував все-таки акцентувати на тому, що цей монумент мав би бути присвячений жертвам депортацій із Закерзоння, однак присутні не підтримали цю пропозицію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *