ОСТАННІ НОВИНИ

Кримінальну справу щодо рейдерства на агрофірму «Провесінь» знову порушать?

|

Кримінальну справу щодо рейдерства на агрофірму «Провесінь» можуть знову порушити. Як розповів під час сьогоднішньої прес-конференції координатор та співголоваОбласної робочої групи з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств Львівської області Зінон Котик, на сьогодні прокуратура Львівської області оскаржує рішення суду про закриття кримінальної справи за фактом рейдерства на фірмі «Провесінь».

«Львівською прокуратурою за фактом підробки документів щодо рейдерської атаки на фірму «Провесінь» була порушена кримінальна справа, однак судом порушення цієї кримінальної справи було скасовано. Як вважає наша комісія, безпідставно. Тому сьогодні прокуратура Львівської області оскаржує цю постанову і ми чекаємо на рішення суду», – розповів Зінон Котик.

За словами співголови Обласної робочої групи з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств Львівської області Івана Стефанишина, ситуація з агрофірмою «Провесінь» є типовим прикладом рейдерської атаки. Поки що конкретного рішення з врегулювання цього питання немає. На думку Івана Стефанишина, однією з причин цього є судові рішення про заборону видавати будь-які документи з системи реєстру. Відповідно, наразі неможливо провести зібрання акціонерів.

Проте, співголова запевнив, що в незалежності від того, хто і яким чином прикриває свою діяльність в процесі рейдерства, він все одно понесе відповідальність.

Як розповіли учасники прес-конференції, рейдерством переважно займаються спеціальні групи фахівців чи з України, чи з-за кордону. Для прикладу, рейдерську атаку на «Провесінь» замовили з Англії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *