ОСТАННІ НОВИНИ

В області готують фінансово-непосильну програму допомоги багатодітним сім’ям?

|

Допомога багатодітним сім ’ ям Львівщини у понад 114 млн. грн. Таку благу мету хочуть закласти у обласній соціальній програмі допомоги багатодітним родинам області, підготовкою якої займались сьогодні під час наради у Львівській обласній раді.

Згідно з програмою, в області створять базу даних таких сімей, діти яких безкоштовно оздоровлюватимуть, годуватимуть, возитимуть та лікуватимуть. Окрім того, сім ’ ям такого статусу компенсовуватимуть комунальні послуги, на це, за словами начальника головного управління праці та соціального захисту населення Василя Мартиняка, потрібно 13 млн. 30 тис. грн. Крім того, програмою передбачено закупляти дітям шкільний інвентар – 1 млн. 387 млн. грн.

За словами пана Мартиняка, в області нараховується 8220 багатодітний сімей, з яких понад 3 тисячі сім ’ ї, де виховуються по п ’ ять і більше дітей.

Окрім того, управління соціального захисту пропонує виплачувати сім ’ ям, де чотири дитини 732,50 грн. на місяць, а де 5 і більше по 1699,25 грн. Відтак на рік для однієї і другої категорії потрібно 40 млн. 284 тис. грн. та 74 млн. 162 тис. грн., що в сумі складає 114 млн. 446 тис. грн.

«Ми знаємо, що такої суми у понад сто мільйонів гривень ми не потягнемо», – констатував голова Львівської облради Мирослав Сеник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *