ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада візьметься за демонтаж більшовицьких символів?

|

10 травня Львівська міська рада ухвалила рішення підтримати заяву фракції ВО “Свобода” у міській раді щодо демонтажу символів імперсько-більшовицького панування, передає прес-служба міської організації ВО «Свобода». За цю ухвалу проголосувало 50 депутатів із 57 зареєстрованих.

Згідно з цією ухвалою депутати зобов`язані:

– Створити тимчасову контрольну депутатську комісію для визначення переліку пам`ятників та символів, які необхідно демонтувати у м. Львові.

– Доручити депутатській комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища спільно з управлінням архітектури розробити механізм демонтажу пам`ятникам і символам іноземного панування.

Член фракції ВО “Свобода” у Львівській міській раді Андрій Хомицький заявив у коментарі, що це рішення депутатів ЛМР дозволить найближчим часом усунути з території Львова всі пам`ятки катів українського народу, комуністичної диктатури та радянського окупанта.

«Сьогодні у Львові, на жаль, обмаль пам`ятників нашим героям, людям, які відстоювали і захищали українців. Проте чомусь достатньо монументів тим, хто десятки років катував український народ”, – сказав він.

Натомість голова Львівської міської організації ВО “Свобода” Іван Гринда вважає, що «голосування депутатів Львівської міської ради стало логічним кроком до демонтажу пам`яток та символів катів комуністичної влади».

«Сподіваюсь, що голосування депутатів стане прикладом для наслідування у інших областях України і найближчим часом в Україні не залишиться принизливих для українців символів радянських катів”, – зазначив він.

Як зазначено у повідомленні прес-служби, ВО “Свобода” ставиться з повагою до тих людей, «які полягли у битвах ІІ Світової Війни і наголошує на необхідності демонтажу лише символів імперсько-більшовицької влади».

«Позиція Всеукраїнського об`єднання “Свобода”, щодо пам`яток катам України залишається послідовною і незмінною. ВО “Свобода” і надалі виступає за повний демонтаж пам`яток “батькам” Голодомору та людям, які спричинили мільйони смертей українців», – зазначено у повідомленні.

3 травня Політвиконком ВО “Свобода” доручив обласним партійним організаціям через депутатів від ВО “Свобода” та місцеві осередки звернутись до органів влади з пропозицією провести інвентаризацію та демонтаж знущальних щодо українців імперсько-більшовицьких символів, пам`ятників та назв на честь катів України. Насамперед вимагати від влади ліквідувати будь-які пам`ятники та топоніми, що прославляють натхненників, організаторів та виконавців Голодоморів: Леніна, Косіора, Кірова, Дзержинського, Петровського тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *