ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко привітав ветеранів

|

Президент Віктор Ющенко звинувачує фашистський і комуністичний режими в кровопролитті під час Великої Вітчизняної війни.Про це він заявив у своєму зверненні до народу з нагоди Дня перемоги, яке виголошував біля музею ВВВ у Києві.

“Фашистський і комуністичний тоталітарні режими – це два головні винуватці терору, який смерчем пройшов над нашою землею. Це – два головні вороги, проти яких постав і яких переміг український народ”, – підкреслив Ющенко.

“Я ніколи не прийму жодної позиції, здатної розділити наш народ. Але вірю – настав час, щоб покласти край цинічній політиці нинішніх продовжувачів “класової боротьби”, які відверто зневажають Україну і сіють розбрат поміж нашим народом”, – наголосив президент.

Він наголосив, що під час ВВВ 7 мільйонів українців полягло на фронтах, в партизанських загонах, підпіллі, 2,4 мільйона були вивезені в Німеччину. “Сотні тисяч стали жертвами репресій у таборах, в`язницях, полоні, який не закінчився війною, а був свідомо продовжений радянським режимом”, – додав Ющенко.

Президент закликав пишатися численними світлими прикладами єдності і мужності нашого народу у роки війни.

“Ця єдність існувала всупереч злу, всупереч насильству, всупереч фронтам і воєнним лініям. Цю єдність творили мільйони українських імен і тисячі бойових звершень – від Олександра Довженка до Олеся Гончара, від Миколи Ватутіна до Никифора Шолуденка, від Олександра Сабурова до Івана Кожедуба, від Романа Шухевича до Олени Теліги”, – наголосив Ющенко.

Ці слова президента викликали емоційне обурення з боку ветеранів.

За словами Ющенка, “настав час щиро і по-братньому сказати один одному – кожен, хто боровся за Україну, заслуговує на довічну шану і подяку”. Він висловив віру, що праця, яка має врегулювати законодавчий статус усіх, хто в 20-х, 30-х, 40-х і 50-х роках боровся за Україну та її незалежність, нарешті буде завершена.

Під час виступу президента у Києві пішов дощ і ветерани слухали його під парасольками. По закінченні урочистої частини ветеранів традиційно запросили скуштувати солдатської каші, передає www.pravda.com.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *