ОСТАННІ НОВИНИ

Богатирьова вважає, що зробити відкриті списки до виборів - нереально

|

Координатор парламентської більшості, лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова вважає, що «за короткий період до підготовки до дострокових парламентських виборів, непросто і, навіть, нереально чисто технічно вирішити питання про відкриті списки».

Про це «proUA» повідомили у прес-службі фракції ПР.

Також на думку лідера фракції Партії регіонів неможливо поки буде змінити імперативний мандат на демократичну систему статусу законодавця. «Зараз це неможливо, оскільки тут думки політиків розійшлися» – відзначила Раїса Богатирьова. За її словами «значна частина політичних сил наполягає на залишенні імперативного мандату і, отже, закритих виборчих списків на цей час. Тому ми вважаємо, що початок дискусії в цьому напрямку також може привести до зриву переговорів і ми, знову ж таки, не наполягаємо щоби ці питання так вирішувались».

Координатор парламентської більшості наголосила, що «практично всі погодилися з тим, що питання виборчого законодавства не буде розглядатися у пакеті переговорів».

На переконання Богатирьової будь-яке рішення в ході переговорів буде ухвалюватися за участю Партії регіонів. Разом із тим партія «глибоко поважає тих виборців, які віддали свої голоси і за БЮТ, і за НСНУ, і за СПУ і за КПУ. Тому ми переконані, що їхні інтереси повинні бути враховані. Отже, пакет пропозицій має бути вироблений за участю всіх представників політичних сил, і всі фракції мають його підтримати».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *