ОСТАННІ НОВИНИ

Повернулися миротворці з Ліберії

|

У львівському аеропорту “Скнилів” сьогодні о 7.00 годині ранку здійснив посадку літак з українськими миротворцями з Ліберії. Ту-154 доправив з Ліберії другу групу українських миротворців шостої ротації.

Як повідомляє Міністерство оборони України, у межах ротації особового складу і техніки 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН у Ліберії до України повернувся 91 український миротворець.

За півроку виконання завдань Місії ООН у Ліберії підлеглі командира українського вертолітного загону льотчика 1-го класу полковника Тараса Шлюхарчука здійснили понад 3 тисячі польотів, під час яких провели в африканському небі більше 3 тисячі 300 годин, перевезли понад 16,5 тисяч пасажирів та майже 326 тонн вантажу.

Серед головних і найважливіших завдань, які з честю виконали українці – забезпечення безпеки перебування та пересування Президента Китайської Народної Республіки Ху Цзиньтао під час його візиту до Ліберії, виконання оперативних завдань із віддаленого від базового табору майданчика Грінвіл. Крім того, щодня українські миротворці здійснювали патрулювання кордонів Ліберії із сусідніми країнами, доставку продуктів харчування населенню районів, недоступних для інших видів транспорту, крім вертольоту, перевезення військовослужбовців сил Місії ООН і багато інших.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *