ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова зросте вартість паркування?

|

Міська рада опрацьовує механізм підняття ціни за паркування в центральній частині міста. За словами головного спеціаліста управління транспорту і зв ’ язку Львівської міської ради Сергія Жука, в центрі міста раціонально було б підняти вартість паркування до 5-10 гривень за годину. Про це Сергій Жук повідомив під час сьогоднішнього брифінгу.

Щоправда, за словами пана Жука, підняття цін на паркування наразі є обмежене Декретом Кабінету Міністрів, який встановив вартість одного паркомісця в розмірі 51 копійки за годину. Наразі ціна паркування в центрі міста залишається такою ж як і п’ять років тому – на рівні однієї гривні за годину, з якої 51 копійка скеровується до міського бюджету, а 49 копійок – оплата послуг оператора, який забезпечує збір коштів за паркування.

«В усій Європі є практика запровадження платних місць паркування в місцях наближених до центру міста. З економічної точки зору, тут є більший попит, ніж пропозиція, а пропозиція є обмежена. З підняттям ціни надмірна кількість автомобілів буде автоматично скеровуватись на інші вулиці», – пояснив Сергій Жук. За його словами, центральна частина міста може вмістити 1 тисячу 356 машин, решта автомобілів, які сюди заїжджають вимушені паркуватися з порушенням правил.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *