ОСТАННІ НОВИНИ

Проблеми паркінгу поблизу Площі Ринок вирішать 18 травня

|

Усі проблемні питання, які виникли із створенням платної паркувальної зони на прилеглих до Площі Ринок вулицях, будуть вирішені після 18 травня. Саме тоді відбудеться відповідне засідання управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради. Наразі управління нагромаджує конфліктні питання і ситуації, повідомив сьогодні під час брифінгу головний спеціаліст міського управління транспорту і зв’язку Сергій Жук.

За його словами, вводячи платне паркування в центральній частині Львова, управління транспорту і зв’язку прагне зменшити навантаження транспортного потоку на центр міста. «На вулицях надмірна кількість транспорту: одні стоять з правого боку вулиці, інші – з лівого, ще інші – на пішохідних переходах або на газонах. Ситуація з транспортом зараз є неврегульована», – пояснює Сергій Жук.

З іншого боку міська влада намагається наповнити міський бюджет. Як повідомив головний спеціаліст міського управління транспорту і зв’язку, кожне паркувальне місце має забезпечити як мінімум 60 гривень до бюджету щомісячно. Для прикладу зона паркування по вулиці Сербській прогнозовано має дати 3-4 тисячі гривень надходжень у місяць. Лише за перші чотири дні функціонування паркувальної зони на цій вулиці муніципали зібрали близько 500 гривень.

За словами Сергія Жука, наразі виникли проблеми з мешканцями будинків на вулицях, де запроваджене платне паркування. «Питання зараз є трошки неврегульоване, оскільки зона паркування працює в експериментальному режимі. Після того як буде інвентаризована кількість мешканців, машин, які вони мають, і кількість тих машин, які в зоні паркування будуть перебувати в денний час, ці проблеми будуть вирішені. Ми це питання опрацьовуємо і рішення буде прийняте на відповідному рівні і доведене до всіх учасників дорожнього руху», – пояснює він. Відтак для мешканців будуть передбачені пільги, щоправда наразі невідомо які: або їм видаватимуть перепустки при в’їзді, або для них буде створений пільговий тариф.

Нагадаємо, що 4 травня по вулицях Сербській, Братів Рогатинців, Староєврейській, Федорова, Архівній в режимі моніторингу почала функціонувати зона платного паркування. Контроль та збір коштів за паркуванням автотранспорту здійснює ЛКП «Муніципальна дружина». В’їзд та виїзд у зоні паркування відбувається з вулиць Сербської та Федорова. Інші вулиці в районі площі Ринок заблоковано квітниками, які унеможливлюють неконтрольований рух. У зоні паркування працює чотири працівники муніципальної дружини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *