ОСТАННІ НОВИНИ

Євро-2012 спричинить подорожчання львівської землі

|

У зв ’ язку з проведенням в Україні чемпіонату Європи з футболу ціна на землю у Львівській області зростатиме. Такий прогноз дав начальник Львівського обласного головного управління земельних ресурсів Микола Пшевлоцький.

«Можна майже апріорі сказати, що земля буде дорожчати. Але якщо буде знятий мораторій на землю, то вона дорожчатиме не так стрімко», – сказав він сьогодні на прес-конференції.

За його ж словами, якщо навіть мораторій на купівлю-продаж землі буде знятий, то тенденція до зростання цін в цілому зберігатиметься. Наразі ж стрибків на ринку землі на Львівщині не зафіксовано. Щоправда, спостерігається суттєве пожвавлення інтересів.

Начальник обласного управління земельних ресурсів також спрогнозував проблему спекуляції з землею перед «Євро-2012». Тому підпорядковане йому управління ставить собі за мету змінімізувати це явище. «Цього можна досягти шляхом вдосконалення місцевої нормативної бази, акцентуючи на правилах проведення земельних торгів. Конкурс має бути обумовлений інвестиційними зобов’язаннями і етапами контролю, а також можливістю припинити землекористування, якщо інвестиційні зобов’язання не виконуються», – зазначив М.Пшевлоцький.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *