ОСТАННІ НОВИНИ

Асоціація комп’ютерних закладів Львова проти прирівнювання комп’ютерних клубів до грального бізнесу

|

Асоціація комп’ютерних закладів Львова виступає проти окремих положень Комплексної програми профілактики узалежнень від комп’ютерних ігор серед дітей та молоді у м. Львові на 2007-2008 роки, яку затвердила Львівська міська рада рішенням №188 від 13 квітня 2007 року. Про це йдеться в прес-релізі асоціації.

«Окремі пункти цієї програми грубо суперечать чинному законодавству. Складається враження, що чиновники з Ратуші, які розробляли цю програму, не розуміють різниці між комп’ютерними закладами та закладами грального бізнесу», – зазначено у повідомленні.

Представники асоціації зазначають, що у рішенні вказано, що автори програми керувались п.7.2. ухвали міської ради від 22.06.2006р №31 „Про впорядкування розміщення закладів грального бізнесу у м.Львові”. Асоціація вважає, що неприпустимо і необґрунтовано застосовувати цю ухвалу до діяльності комп’ютерних закладів, оскільки ці заклади, відповідно до законодавства, не належать до закладів грального бізнесу.

«Також представників Асоціації дивує і той факт, що ні в рішенні, ні в самій програмі не міститься посилань на ухвалу Львівської міської ради „Про впорядкування діяльності комп’ютерних закладів м.Львова”, яка була нещодавно прийнята на сесії, і в якій закладені ключові моменти у роботі з неповнолітніми відвідувачами комп’ютерних клубів та механізми співпраці між владою та комп’ютерними закладами Львова”, – зазначено у прес-релізі.

На відміну від закладів грального бізнесу, у комп’ютерних закладах ставок під час ігор не приймають, і не роблять. Тому прирівнювання комп’ютерних ігор до азартних також не правильним і не може бути застосоване у програмі, з причин невідповідності і моралі, вважають представники асоціації.

Відтак Асоціація комп’ютерних закладів міста Львова вимагає від посадових осіб міської ради, розробників програми, усунути визначені суперечності та привести у відповідність рішення №188 від 13.04.2007р. Львівського Міського виконавчого комітету та положення Комплексної програми профілактики узалежнень від комп’ютерних ігор серед дітей та молоді у Львові на 2007-2008 роки, до норм чинного законодавства.

«Якщо чиновники міської ради не виконуватимуть ці законні вимоги, Асоціація залишає за собою право оскаржувати законність таких актів та дій, до прокуратури м. Львова та до судових інстанцій України», – зазначено у прес-релізі.

Також Асоціація повідомляє, що у районах міста активно проводяться зустрічі з власниками комп’ютерних клубів. На них представники влади та фіскальних органів вимагають дотримання норм та правил, які мають сумнівне відношення до такого виду діяльності і, по суті, ставлять під питання саму можливість існування такого виду послуг у місті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *