ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться гала-концерт фестивалю «Шевченко – Фест»

|

Гала-концерт першого конкурсу молодіжного бачення творчості Т. Г. Шевченка «Шевченко – Фест» відбудеться 19 травня о 18.00 год. у театрі ім. М.Заньковецької, передає прес-служба міської ради.

Гала-концерт фестивалю присвячений третьому поверненню Т.Шевченка на Україну (Шевченківські дні у травні). Під час урочистості буде нагороджено лауреатів фестивалю у трьох номінаціях, а також визначено володаря спеціального призу та вручено кілька іменних нагород.

Участь у гала-концерті візьмуть переможці та учасники фестивалю Гурт “КОМУ ВНИЗ”, Сашко Лірник та гурт «Сад».

«До участі у фестивалі ми намагались залучити якнайбільше молоді, адже саме тут можна спостерігати за новим баченням творчості Т. Шевченка. Ми раді, що відгукнулось учасники віком від 14 до 35 років з різних регіонів України. До речі, найбільше учасників було з Києва та Львова», – розповіла координатор проекту «Шевченко – Фест» Софія Федина.

З 22 квітня у центрі творчості дітей та юнацтва Галичини протягом двох днів проходили відбіркові тури фестивалю «Шевченко – Фест». Під час першого туру було обрано переможців у номінації «Пісні на слова Шевченка», другий тур визначав номінацію «Поезії та візуальне мистецтво про Шевченка». У кожному з цих турів було обрано трьох переможців.

Фестиваль проводиться за підтримки Львівської міської ради. Основними ініціаторами та організаторами заходу є декілька громадських організацій – Український культурний рух, Студентське братство Львівської політехніки, Молодіжний націоналістичний конгрес, Молодіжне об’єднання „Граніт”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *