ОСТАННІ НОВИНИ

У селі Суховоля розпочали реставрацію місцевого храму

|

У селі Суховоля презентовано багатоколірне фарбування святилища місцевої церкви. Композиційний розпис святилища в храмі здійснювався в рамках приготування до столітнього ювілею храму. Місцева парафія відзначатиме його у 2012 році – про це повідомляє офіційний сайт УГКЦ.

Реставраційні роботи розпочав місцевий священик Ростислав Гладяк. Поліхромію святилища здійснив народний художник України, професор Любомир Медвідь.

Окрім оновлення святилища, було виконано і новий стінопис купола. Усього було написано одинадцять композиційних творів, зокрема, ікони Богородиці Знамення, Святої Тройці, Тайни Пресвятої Євхаристії, Животворного Хреста та Покладення у гріб.

Святилище також збагачують постаті архангелів Гавриїла та Михаїла, Святих Отців Григорія Богослова, Василія Великого, Івана Золотоустого та Григорія Двоєслова.

На думку Владики Юліяна (Ґбура) розпис святилища в церкві села Суховоля «є добрим прикладом для інших». «Це приклад кваліфікованого відновлення храму в дусі сакральної традиції Східної Церкви. Належне та фахове збереження і відновлення сакральних споруд допоможе зберегти мистецьку та літургічну красу наших церков», – зазначив Владика.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *