ОСТАННІ НОВИНИ

Майже половина місцевих бюджетів області не виконує дохідну частину бюджету

|

Майже половина із понад 700 місцевих бюджетів Львівщини за підсумками перших чотирьох місяців 2007 року не виконують планових показників дохідної частини бюджету, повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник головного фінансового управління ЛОДА Олег Демків.

За його словами, 247 бюджетів мають недобір понад 15% від плану, і це є поважною проблемою.Бо вже зараз слід думати над тим, як виправити ситуацію. «Однією з причин є нереальні показники дохідної частини, що їх закладають представники районів і міст при формуванні бюджетів, а потім не можуть їх виконати», – сказав О.Демків.

З іншого боку, часом виникають смішні колізії, що псують звітність. Для прикладу начальник головного управління фінансів оповів історію про одну із сільрад, де недовиконання бюджету склало одну гривню. За його словами, таких випадків по області є чимало.

Проте у багатьох випадках невиконання планів з наповнення дохідної частини бюджету є проблемою для певних регіонів.Бо там не вистачає коштів на основні речі – виплату зарплати та оплати енергоносіїв. Зараз нестача коштів на зарплатню складає по області 15 млн гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *