ОСТАННІ НОВИНИ

Мороз допускає вихід СПУ з коаліції

|

Голова Верховної Ради, лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз допускає вихід своєї політичної сили зі складу коаліції. Про це він сказав, виступаючи на відкритих громадських слуханнях щодо подолання політичної кризи.

Мороз допустив, що домовленості Прем’єр-міністра Віктора Януковича і Президента Віктора Ющенка є ширшими, ніж ті, про які сказав Янукович, звертаючись до народу зі сцени на Майдані Незалежності в Києві в п’ятницю, 4 травня.

«У такій системі влади, де одна гілка влади знищує іншу, ми бути не можемо. Якщо згадані домовленості були, та ще і без якихось зобов’язань про незалежну роботу суду, соціалістам у такій владі, (у такій) коаліції робити нічого», – сказав він.

Мороз ще раз обґрунтував свою думку про те, що позачергові вибори Ради можливі тільки у разі проведення позачергових президентських виборів, передає proUA з посиланням на «Українські новини».

Як повідомлялося, лідер Комуністичної партії Петро Симоненко не вважає, що в коаліції відбувся розкол після того, як між Президентом і Прем’єром була досягнута домовленість про проведення дострокових парламентських виборів, і не виключає створення коаліції з Партією регіонів в новій Верховній Раді.

Ющенко прогнозує, що 8 травня Рада розгляне пакет законопроектів, що стосуються проведення позачергових виборів парламенту.

4 травня Ющенко і Прем’єр-міністр Віктор Янукович домовилися про проведення позачергових виборів Ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *