ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові закінчила навчання перша група кандидатів у прийомні батьки

|

У Львові завершили навчання першої групи кандидатів у прийомні батьки та батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу. Як повідомляє офіційний сайт ЛОДА, курси, які pfкінчилися 27 квітня, пройшло 15 осіб.

Зокрема, це п’ять сімей та дві особи, які є кандидатами у прийомні батьки. Одна особа та одна сім’я – кандидати у батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу. Пройшли ці курси також вісім соціальних працівників, які здійснюватимуть соціальний супровід цих сімей після їх створення.

Навчальний курс дозволяє виявити і зрозуміти основні проблеми, що виникають у житті дітей та сімей після створення прийомної сім’ї чи ДБСТ, обговорити та оцінити їх, краще усвідомити завдання, реалії та проблеми подальшої роботи.

Курс складається зі шести семінарів, які мають послідовний характер та зміст. Учасників, які проходять весь курс навчання і зберігають бажання взяти у свою сім’ю дітей із закладів державної опіки, вважають підготовленими для реалізації цієї роботи – створення прийомної сім’ї чи ДБСТ. У Львівській області організовує та проводить навчання Львівський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Планування навчання здійснюють відповідно до запитів районних та міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, що проводять попередню роботу з кандидатами. Заняття проводили на базі монастиря Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії (м. Львів, вул. Пасічна,8) щоп’ятниці. Наступний етап навчання – у липні цього року.

З питань створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу можна звертатися у Львівський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: м. Львів, вул. Чайковського,17, тел. 261-09-42, 261-09-37 E-mail: [email protected]

Сьогодні у Львівській області налічується 31 прийомна сім’я, де виховують 43 прийомні дитини та три дитячі будинки сімейного типу, у яких перебуває 18 дітей-вихованців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *