ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко хоче у вівторок зібрати Раду

|

Президент Віктор Ющенко виступає з ініціативою проведення у вівторок, 8 травня, засідання Верховної Ради. Про це він сказав сьогодні під час брифінгу, передає кореспондент «proUA».

«Треба відкрити на один день засідання Верховної Ради, узгодити порядок дня, прийняти комплексне рішення по колу всіх питань, можливо, пакетне рішення по колу всіх питань, які будуть внесені у порядок денний і на принципах збалансованості паритетів завершити правове оформлення дати дострокових виборів», – сказав Ющенко.

При цьому він зазначив, що треба пройти етап політичних домовленостей на рівні політичних фракцій парламенту, потім прийняти відповідний указ Президента, який дає змогу в умовлений час провести дострокові вибори. «Щоб це відповідало нормам Конституції, а з іншої сторони, щоб це відповідало і гармонійній позиції політичних сил у парламенті», – сказав Ющенко

Він наголосив, що з сьогоднішнього вечора робоча група, яка має бути створена за домовленістю президента та прем’єра, повинна почати працювати. «Робоча група повинна працювати у суботу, неділю. У понеділок повинен бути представлений варіант, який розглядатиме Президент, прем’єр-міністр і який буде направлений, як пропозиції, на розгляд Верховної Ради, з таким розрахунком, щоб у вівторок, 8 числа, ми могли провести засідання Верховної Ради», – сказав Ющенко.

Відповідаючи на запитання, чи скасує Президент свій указ про розпуск парламенту, Ющенко сказав: «В правовій процедурі немає норми скасування указу, він може призупинити чинність. Коли, по яких пунктах, це є предмет роботи робочої групи. Безумовно, для того, що парламент почав працювати, щоб опозиція зайшла в зал, щоб відбулося чине рішення Верховної Ради я повинен розглянути питання відносно призупинення чинності указу на час засідання Верховної Ради. Але, як це буде виглядати у правовій послідовності я дав змогу попрацювати юристам, вони внесуть консолідовану пропозицію».

Ющенко також відзначив, що за попередніми домовленостями, до складу робочої групи увійдуть від Президента – голова НСНУ В’ячеслав Кириленко, лідер БЮТ Юлія Тимошенко, Перший заступник Глави Секретаріату Президента Іван Васюник, Іван Плющ. Від уряду та коаліції – Преший віце-прем’єр, Міністр фінансів Микола Азаров, лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова, Перший віце-спікер Адам Мартинюк. Президент також відзначив, що у цьому списку можливі зміни і він буде доповнений.

За словами глави держави, дата проведення позачергових виборів до Верховної Ради буде визначатися указом Президента. «Цей відрізок часу близький до 60 днів. Відлік його буде проводитися з моменту прийняття рішення по суті», – сказав він.

Нагадаємо, що Президент Віктор Ющенко і прем’єр-міністр Віктор Янукович домовилися про проведення позачергових виборів Верховної Ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *