ОСТАННІ НОВИНИ

Від понеділка Львівщина почне формувати ДВК

|

Сьогодні Центральна виборча комісія сформує окружні виборчі комісії, яких на Львівщині нараховують 14, а вже від понеділка в області почнуть формувати дільничні виборчі комісії. Про старт такої копіткої роботи попередив керівник апарату ЛОДА Олександр Ганущин сьогодні під час засідання Колегії облдержадміністрації.

Робота буде справді копіткою, оскільки, за його словами, аби укомплектувати ДВК потрібно відшукати 28,5 тисяч осіб, які би погодились попрацювати в комісіях.

«Є люди, які вже працювали в комісіях, однак треба бути готовими до того, що доведеться доукомплектовувати близько 14 тисяч членів ДВК, аби потім не було питання про оскарження результатів виборів», – зазначив пан Ганущин.

Ще два важливих моменти для підготовки Львівщини до виборів: списки виборців і технічне забезпечення дільниць. Щодо списків, то проблем не повинно виникнути, переконаний керівник апарату, оскільки необхідно лише поновити реєстр виборців і на це кошти будуть. Технічне забезпечення дільниць поки не є таким важливим, як людський фактор їх формування. «Близько 30 відсотків ДВК буде розташовано в закладах освіти, ще близько 17 відсотків – у закладах культури, – зазначив він, додавши, що саме на цей період, 24 червня, припадає багато екзаменів та випускних у школах. – Керівники мають врахувати це».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *