ОСТАННІ НОВИНИ

Обласне Держпідприємництво «за» продаж пива в кіосках

|

Лист із проханням видати протест на рішення виконкому Львівської міськради про обмеження реалізації алкогольних напоїв, тютюнових виробів і пива на території міста, надіслало в обласну прокуратуру п редставництво Держпідприємництва України у Львівській області. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова обласного представництва Ярослав Кашуба.

Ще один лист надіслано на ім ’ я міського голови Львова Андрія Садового з проханням самостійно скасувати вказане рішення. За словами Ярослава Кашуби, рішення виконкому щодо встановлення обмежень у реалізації алкогольних напоїв, тютюнових виробів і пива суперечить законодавству України та прийняте з порушеннями.

Найбільший протест представників Держпідприємництва викликає заборона продажу пива в кіосках. За словами Уповноваженого Держпідприємництва України з питань захисту прав підприємців у Львові та Львівській області Зеновія Бермеса, ця заборона відіб’ється на заробітках підприємців, які втратять мінімум 20 відсотків виручки. Крім цього, за словами пана Бермеса, «Львівська пивоварня» реалізовує 30-40 відсотків пива саме через торгівлю в малих архітектурних формах.

Відтак, представники Держпідприємництва радять міській владі скасувати рішення виконкому, наново винести це питання на розгляд і врахувати зауваження Держпідприємництва і підприємців та встановити жорсткіший контроль за продажем алкогольних напоїв і пива особам, які не досягли 18-річного віку. «Рішення міської влади мають бути законними і містити здоровий глузд. У цьому рішенні здорового глузду мало», – зазначає Зеновій Бермес.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *