ОСТАННІ НОВИНИ

У Шевченківському гаю можна попрацювати і попоїсти

|

Працівники Музею народної архітектури та побуту закликають львів’ян взятися за граблі і прийти в «Шевченківський гай». Там добігає кінця тиждень толоки. Як винагороду за «важку» працю на благо гаю щовечора толочанам організовують вечерю та забаву.

Куратор «великого прибирання» керівник Музею ідей Олесь Дзиндра каже, що щодня до Шевченківського гаю приходять близько ста людей. Це здебільшого студенти та іноземці. «Правда, є такі, яких ми не фіксуємо, вони приходять на кілька годин і йдуть», – розповів Олесь Дзиндра.

Працюють толочани переважно над відновленням протипожежної смуги вздовж огорожі, довжина якої 8,5 кілометра. Жінкам пропонують попрацювати з граблями і листям, а чоловікам дістаються сокири, пили та хащі.

«Успіх толоки вже в тому, що на неї з ентузіазмом відгукнулися самі працівники музею. Вони зрозуміли, що гай не втрачено. Надія є», – зазначив Олесь Дзиндра.

Триватиме толока ще два дні. У суботу, коли Львів святкуватиме День міста, до гаю обіцяють навідатися місцеві чиновники, щоб також узятися за граблі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *