ОСТАННІ НОВИНИ

СПУ перейнялося психічним здоров’ям кандидатів у депутати

|

Народний депутат від фракції СПУ Іван Бондарчук пропонує Верховній Раді зобов’язати кандидатів в народні депутати надавати Центральній виборчій комісії довідку про стан психічного здоров’я, передає proUA.

Про це йдеться у законопроекті “Про внесення змін до Закону України “Про вибори народних депутатів України” (щодо подання кандидатами у народні депутати України довідок про стан їх психічного здоров’я), зареєстрованому у Верховній Раді 27 квітня.

Зокрема, законопроект передбачає доповнення переліку документів, на підставі яких Центральна виборча комісія України реєструє осіб, включених до виборчого списку партій (блоку), кандидатами у народні депутати, довідкою про стан їх психічного здоров’я, виданою у порядку, затвердженому Міністерством охорони здоров’я України.

Згідно з пояснювальною запискою, розробка законопроекту викликана «необхідністю унеможливлення реєстрації кандидатами в народні депутати України осіб, які мають психічні захворювання або аномалії».

У пояснювальній записці до законопроекту, зокрема, зазначається, що «багаторічна практика роботи Верховної Ради України, спостереження за неадекватною поведінкою окремих народних депутатів України в стінах Верховної Ради України та за їх межами дають підстави для сумнівів у психічному здоров’ї деяких членів вітчизняного парламенту». «Окремі особи з наявними розладами психіки без відповідної перевірки можуть бути включені до виборчих списків партій (блоків). Усе це дискредитує єдиний орган законодавчої влади України, підриває довіру до Верховної Ради України з боку виборців та до парламентаризму взагалі», – йдеться у пояснювальній записці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *