ОСТАННІ НОВИНИ

У Перемишлі відзначили 60-ту річницю „Вісли”

|

На вихідних у Перемишлі відзначали 60-ту річницю акції „Вісла”. Участь у заході взяло керівництво Львівщини. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Офіційна делегація у складі голови Львівської облдержадміністрації Петра Олійника, його заступника Тараса Батенка та голови Львівської обласної ради Мирослава Сеника взяла участь у Святій Літургії в Катедральному соборі УГКЦ у Перемишлі.

Після Літургії відбулася піша хода до військового кладовища в Пикуличах, де було відправлено екуменічну панахиду за постраждалих унаслідок операції „Вісла” та покладено вінки від Президента України, Львівської облдержадміністрації, Львівської обласної ради та громадських організацій.

У рамках відзначення 60-х роковин акції „Вісла” в Перемишлі відбулася презентація документального фільму „Акція Вісла” та зустріч із його авторкою Ядвігою Новаковською. Також проходили презентації польських і українських фільмів та телерепортажів про післявоєнні депортації, міжнародний історичний семінар „Операція „Вісла” на фоні воєнних і післявоєнних депортацій”, виставка видань та публікацій, присвячених депортаціям, презентація книжки „Джерела до історії Української Греко-Католицької Церкви в Польщі в 1944-1988 роках”.

Вшанувати пам’ять постраждалих унаслідок операції „Вісла” також прибули Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Польща Олександр Моцик, голова об’єднання товариств депортованих українців „Закерзоння” Володимир Середа, ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Іван Вакарчук та ін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *